Premiul Muzeul European al Anului – 2018

Premiul Muzeul European al Anului 2018 a fost acordat Muzeului Design-ului din Londra, Marea Britanie, pentru celebrarea creativității umane prin noile sale expoziții și programe adiacente și pentru promovarea accesibilității, interactivității și a dialogului intercultural.

Noul sediul al Design Museum a fost inaugurat în luna noiembrie a anului 2016, într-o clădire ridicată în anii ’60, care a adăpostit Institutul Commonwealth. Reamenajarea construcţiei a fost realizată de compania OMA şi arhitectul britanic John Pawson, cunoscut pentru abordările sale minimaliste, care nu a primit doar aplauze pentru proiectul său controversat ale cărui costuri s-au ridicat la 83 de milioane de lire sterline.

London Design Museum a fost înfiinţat în 1989 de celebrul designer britanic Terence Conran şi are în colecţiile sale peste 3000 de piese reprezentative pentru design-ul contemporan, de la arhitectură, modă, mobilier, design de produs şi grafică până la recentele digital media.

Sediul anterior al muzeului se afla în zona londoneză din apropierea Tower Bridge, care a fost centrul unui amplu proiect de regenerare urbană în anii ’90, la care Terence Conran a avut o contribuție importantă.

În vârstă acum de 86 de ani, Terence Conran este autorul a peste 50 de cărți și este cunoscut și pentru crearea a numeroase restaurante de succes în Londra și în afara Regatului Unit.

Premiul Muzeul European al Anului – European Museum of the Year este acordat de European Museum Forum din 1977; festivitatea de premiere a avut loc anul acesta în Polonia, la Muzeul Istoriei Evreilor din Varșovia (POLIN), câștigător al premiului în anul 2016.


Video: „Move with us”Design Museum.


2 gânduri despre “Premiul Muzeul European al Anului – 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.